Nyheter och Press

Blogg på Bokcirklar.se

I påskas fick jag förfrågan om jag ville blogga på Bokciklar.se. Det ville jag så klart gärna. Fyra inlägg blev det på två veckor. Inläggen handlade om hur svårt det är att vara i verkliga världen när skrivvärlden pockar, om modet att skriva och glädjen i att träffa sina läsare. 
Här kan du läsa inläggen. 

FÖRFATTARINTERVJU PÅ NILMAS BOKHYLLA

Nilmas bokhylla har intervjuat mig om Blott en dag där jag bland annat berättar vad jag inspirerats av när jag skriver och vad det manus jag nu skriver på handlar om. Läs intervjun här

Research inför min nya bok

Just nu är jag i redigeringsstadiet av min nya bok. I boken ärver en av huvudpersonerna en bostadsrätt och för att få svar på alla frågor kring juridiken kring detta vände jag mig till Bostadsjuristerna – Sveriges främsta advokatbyrå inom bostadsjuridik. De föreslog att deras svar skulle publiceas på hemsidan. Bra idé tyckte jag. Här kan ni läsa mina frågor och deras utförliga svar. Kanske hjälper det dig i din researchprocess också?
Så här svarade Bostadsjuristerna på mina frågor. 

månadens debutant i m-magasin.

Fantastiskt kul att jag blev månadens debutant i M-magasin i december 2018. 

Lyssna på Podcasten jag är modig!

 I podcasten Jag är modig berättar jag om det krävs mod för att skriva en bok, om rädslor och hur man klarar sig i den stora författardjungeln! 
Lyssna här! 

Författarintervju på Instagram.

Jag blev intervjuad av Jessica John som driver instagramkontot Bladvändarna. Varje fredag presenterar hon en ny författare. Den 9 november var det min tur.  Läs intervjun

Fin artikel i LIdingö tidning.

Inför min signering på Akademibokhandeln på Lidingö blev jag intervjuad av Lidingö tidning. Roligt med lite lokal uppmärksamhet. :-) 

Läs hela artikeln

Gästblogg på Debutantbloggen.

Att gästblogga på Debutantbloggen var roligt. I bloggen delar jag med mig av mina sex bästa tips för att förverklga skrivdrömmarna. 
Läs hela inlägget

Artikel i helsingborgs dagblad.

Kul med lite lokal uppmärksamhet. En del av handlingen i Blott en dag utspelar sig i Torekov vilket Helsingborgs Dagblad snappat upp. :-)

Läs hela artikeln här. 

Dags för releasefest.

Den 21 september var det äntligen dags för releasfest hos Systrarna Axelsson på Karlavägen. Så mycket folk, blommor, presenter och signeringar. Tacksam och glad för allla som kom och bidrog. Ett extra tack till Systrarna Axelsson för att ni upplät er fina lokal och till Lisa Dinkelspiel som berättade om sina viner från Bandol Import. 

Artikel i Boktugg.

Intervju på Boktugg.se
Blott en dag är författaren Therese Slettengrens debutroman. Den rymmer korn av flera genrer mellan sina pärmar och handlingen navigerar genom både relationer, barndomsskildringar och mörka familjehemligheter.
Gillar rubriken: 
"Relationer, drama och spänning." Verkligen spot on. :-) 

Läs hela artikeln

Aktuella händelser

Signering på freys hotell

Signering på Freys Hotell i Stockholm tillsammans med författarkollegan Anna-Maria Ekblad som skrivit deckaren Systrarna på Kreta. 

Ett bokbesök med mycket Hierta

I början på maj fick jag den stora äran att träffa ett gäng pigga bokklubbsdamer på Hiertagårdens livsstilsboende på Lidingö. Förutom att jag berättade om Blott en dag blev det som vanligt diskussioner om vilka mörk hemligheter som kan döljas i familjer och vilka konsekvenser detta kan få. 

BESÖKTE BOKKLUBBEN BLUBBEN!

Stort tack till bokklubben Blubben för att ni läst Blott en dag och för att jag fick komma och berätta om resan som debutant och delta i era diskussioner, tankar och funderingar kring boken. En väldigt kul kväll med pännande samtal om böcker, skrivande, hemligheter och livet i stort och smått.

Härligt Besök på bokklubb på lidingö

En fin kväll med det här bokklubbsgänget på Lidingö som läst Blott en dag. Vi åt soppa och hade många spännande samtal om böcker, skrivande, hemligheter och livet. Har du en bokklubb i Stockholm som är intresserad av författarbesök? Hör gärna av dig. 

Ännu ett Bokklubbsbesök!

Det är så kul att så många bokklubbar vill läsa Blott en dag . Härom kvällen fick det här härliga bokklubbsgänget - Blubben möjlighet att köpa signerade ex direkt av mig. Om några veckor ses vi igen och pratar om boken, skrivande och författarskap.
 Vill du också ha signerade böcker och författarbesök till din bokklubb? Hör av dig! går kom jag med en kasse böcker till det här härliga bokklubbsgänget - Blubben. Om några veckor ses vi igen och pratar om boken, skrivande och författarsksp. Tack @charlotteengerby för att du bjöd in mig! Vill du också ha signerade böcker och författarbesök till din bokklubb? Hör av dig!  

Full fart på LIdingö Julmarknad

Att vara på Lidingö julmarknad var riktigt kul! Full rulle hela dagen med julstämning, bokförsäljning, trevliga möten och många fina samtal om böcker och skrivande. 

signeringsrusch i djursholm

I Djursholms bokhandel var det fullt ös. Så många vänner och gamla bekanta jag inte sett på många år kom förbi och ville köpa signerade ex av Blott en dag. Så glad för dessa möten. 

När jag var modig

Den 12 november blev jag intervjuad av Pia Klamming i den nystartade podden "Jag är modig." - en podcast om att våga” I  podden samtalar Heli Brewitz och Pia Klamming med kvinnor "mitt i livet" som vågat göra en förändring, privat eller professionellt. De lyfter kvinnor som varit modiga i stort och i smått. Genom ders samtal med kända och mindre kända kvinnor vill de inspirera att våga, våga vara modig. Podden sänds i december.  

Akademibokhandeln på LidingÖ fyllde 100 år

Var på plats på Lidingö Centrum och signerde när Lidingö Akademibokhandel firade 100 år. Det var full rulle med flera andra Lidingöförfattare som var där samma dag. Härligt med jubileum!

På bokklubbsbesök i DJurholm.

Det är så kul att komma ut och möta läsare. Den här gången var det en bokklubb på Lidingö som hade läst boken. Jag berättade om processen med att skriva den och vi diskuterade boken. Så kul att höra vad det tyckte om den och få prata om skrivande! Hör av dig om du vill att jag kommer till dig! Kontakt

dags för signering på akademibokhandeln lidingö.

Min första signering (borträknat från bokreleasen och bokmässan) var på Akademibokhandeln på Lidingö Centrum. Många kom förbi och ville veta mer om boken. Berättade för de som inte ville köpa just nu att boken också går att lyssna på med bästa Kerstin Andersson som inläsare

Signering på FIna Bjäre Bokhandel

Bjäre bokhandel är en riktig pärla till bokhandel. Så fint! Älskar verkligen gamla hederlia bokhandlare. Fina Anna bjöd på gott kaffe och hemgjort mjuk pepparkaka. Väldigt gott och mycket trevligt att komma till Båstad. H

Besökte Books & Bubbles pÅ Lidingö

Den 28 november kom jag till en privat bokklubb på Lidingö. De skulle läsa Blott en dag och jag levererade boken, signerade och berättade om boken och hur den kom till. Vill du att jag ska komma till din bokklubb? Det gör jag gärna. Hör av dig! Kontakt

Premiärsignering.

Min första signering (borträknat från bokreleasen och bokmässan) var på Akademibokhandeln på Lidingö Centrum. Många kom förbi och ville veta mer om boken. Berättade för de som inte ville köpa just nu att boken också går att lyssna på med bästa Kerstin Andersson som inläsar

Äntligen dags för bokmässa!

Bomässan bjöd på en hel del kul. Det var inte bara singeringar, bokprat och mingel. Det var också många nya möten och härliga samtal. Det bästa av allt var nog att min bok sålde slut.