Recensioner - Blott en dag

Carina Bertsrud på Omnible.

En väldigt välskriven och underhållande roman. Spännande och  gripande från början. En bok som man kan leva sig in i.

Här finns recensionen. 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Några recensioner från storytel.

Här är några av recenstionerna som boken fått på Storytel. 

Vittoglutenfrittt.

et är sällan jag läser en bok & känner så mycket för den att jag måste vänta några dagar innan jag kan börja på en annan. Den här boken är en sådan.
.
Nora blir överfallen under sin barndom på väg hem från skolan & händelsen sätter djupa spår i både henne, familjen & även under Noras framtid.
Nora döljer sina minnen inför sin kommande man & barn & försöker alltid visa upp sin familj som den perfekta & full av glädje. Hon har bra jobb, vackert hus & fina vänner men under hela livet gnager både obehag, lögner & svek.
.
Jag blev så tagen... Fantastisk skriven, djup & känslosam. Flera gånger fick jag tårar i ögonen samtidigt som jag blev arg. Jag förstår känslan Nora har genom att inte visa hur man egentligen känner & mår utan att dölja allt & visa fram en sida som egentligen inte är på riktigt. Att händelser från barndom sätter så djupa spår tär så mycket på en människa förstår jag fullt ut.
Här finns recensionen. 

Book of magnus.

Efter kvällens bokcirkel så kommer här min utlovade recension på Therese Slettengrens bok Blott en dag. Boken tar sin början i 50-talets Sverige och man får följa Nora fram nutid. Man får följa hennes uppväxt och vuxna liv. Boken är spännande och jag hade svårt att lägga från mig den. Gillar språket i boken. Märks att författaren är van att skriva. Boken är lättläst. Mitt betyg blir 5/5 möjliga Ser fram emot att läsa flera böcker av Therese. 

vattenstorms bokhylla.

Ikväll har vi haft bokcirkel och nu har vi läst vår första bok - ”Blott en dag” av @tussenslett. En historia som är som en svart pärla - välpolerad men med svart tragik som smyger sig på genom det livsöde vi får följa genom boken. Språket är mycket bra och man vill läsa mer och tankarna far runtikring alla vinklar i historien. En riktigt bra debut som fler borde läsa. Betyg: 4️⃣av5️⃣! 

bokhyllan i skuggan.

Jag sitter här helt stum. Med gåshud ända upp i hårbottnen, på riktigt. Den här boken har fått mig att le, att gråta, att förfäras, att känna igen mig, att förstå, att minnas. Den är helt fantastisk. Den är så på riktigt. Den är mänsklig.
Personporträtten är otroliga, särskilt Noras. Det här är en bok om ett liv som visar alla mörkaste små skrymslen av tankar och känslor en människa har. Beteenden och drömmar. Jag kunde verkligen leva mig in och bosätta mig i denna historia. En av de bästa romaner jag någonsin har läst. Den här läsupplevelsen kommer jag bära med mig länge.
Otroligt. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️av 5

Läs hela recensionen. 

salta grodan.

Vansinnigt bra start på läsåret 2019! Sträckläste #blottendag av #thereseslettengren @tussenslett igår En bok som tog tag i mig från första sidan och sedan följdes sidorna av en mystik som övergick i spänning som övergick till mörker och hemligheter. En historia om flickan Nora som växer upp som ensambarn under under 60-talet. Där föräldrarna inte vill annat än det allra bästa och finaste för sin dotter. Men så finns det det som förstör utifrån. Längtan att få uppmärksamhet och kärlek som man kan visa och ge uttryck för på olika sätt. Gripande välskriven bok om familjehemligheter med oväntade vändningar.
Betyg 5/5

mitt bokinsta.

Nu har jag läst ut den här fina boken❤️ En fin men sorgsen historia om hur en lögn växer till fler och hur det påverkar en hel familj. Känner en liten sorg i hjärtat boken igenom❤️ Jag gillade den ⭐️⭐️⭐️

Lollos bokhörna.

Denna pärla till bok tycker jag att ni ska köpa i helgen! En fantastisk bok om mörka familjehemligheter som skapar splittringar som sträcker sig över generationer. En välskriven debutroman.  Jag hade svårt att släppa boken. Den följde med mig i tanken långt efter att jag hade läst klart den! Rekommenderas varmt! Läs!! 

Läs hela recensionen

Bara böcker blogg.

Blott en dag är en otroligt välskriven bok om hur familjehemligheter kan komma att påverka även senare generationer av en familj. Det är en bok som berör.
En intressant sak som är värd att nämna är att det här är Therese Slettengrens debutbok och vi tyckte båda att den var riktigt bra. Därför hoppas vi båda på fler böcker från henne.

Läs hela recensionen
 

Maria johansson.

Denna bok rekommenderar jag varmt❤
Blott en dag är en gripande relationsroman om hur mörka familjehemligheter skapar splittringar som sträcker sig över generationer och om hur det förflutna kan få ödesdigra konsekvenser.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Läs hela recensionen

Bokfrun.

Boken var väldigt bra, lättläst med korta kapitel. 
Handlingen var sorglig,  men det fanns även tillfällen i boken där jag själv vill hoppa in och läxa upp människor. 
När känslorna rörs om i/för läsaren då har författaren lyckats skriva en bra bok. Av en bra bok ska man bli arg, ledsen, glad, lycklig, ja helt enkelt berörd när man läser. Det blev jag definitivt av den här boken. 

Läs hela recensionen

boklusens hemsida

Nora har upplevt en barndom som ingen ska behöva göra.
Vi får följa henne som vuxen där hon har man och två barn men hon lever i en lögn....
Det förlutna kommer ikapp... En bok som kramar om hjärtat ❤ och fint skriven.
Kul och följa 60,70 och 80 talen 

Betyg :⭐️⭐️⭐️⭐️ / 5 

Läs hela recensionen här

BOKLOGGEN.

Jag har haft nöjet att få läsa Blott en dag.  Jag gillar att man får följa Noras liv genom flera årtionden. Författaren har  verkligen lyckats förmedla Noras personlighet och hur den har påverkats av hennes tidiga år i livet. Berättelsen har flera oväntade vändpunkter och i slutet hade jag verkligen svårt att slita mig ifrån den. 

Jag ger den ⭐️⭐️⭐️⭐️ i betyg

Läs hela recensionen här

Bladvändarna.

Vilken debutroman! Jag började läsa samma kväll som jag fick boken och sedan var det svårt att lägga ifrån sig den. Jag ville veta mer samtidigt som jag önskade att den inte skulle ta slut.

Vackert omslag och jag älskade sidornas lenhet, som gjorde det extra mysigt att bläddra i boken.

Läs hela recensionen.  

Jennies boklista.

Bokens första mening:
Hade hon vetat vem det var som ringde den kvällen skulle hon aldrig svarat.

Min åsikt:
Lysande, stark & skickligt skriven!

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av 5

Läs hela recensionen.

Bokbesatt

För er som gillar sorgliga böcker med en gnutta hopp så kan den här nog tilltala. Det är verkligen skickligt skildrat hur ett barn som varit med om hemska saker i unga år, påverkas av händelserna så pass att hennes vuxna liv blir självdestruktivt och tragiskt. Den är lättläst och jag tror att den skulle kunna bli en riktigt bra film eller miniserie då den utspelar sig under flera tidsperioder och generationer. Jag hoppas att det blir fler böcker från Therese, för jag gillar hur hon skriver och jag läser gärna mer!
Betyg:4/5
Läs hela recensionen. 

Evas bokhylla.

Blott en dag• av Therese Slettengren utläst! Vilket fint omslag & vilket innehåll
Det här var en bok som verkligen berörde! Vilken debutbok, den är fantastiskt skriven. En riktig bladvändare med korta kapitel. 

Givetvis blir mitt betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Läs hela recensionen här

Boklysten Pirjo.

Det här är en lite sorgsen berättelse och jag måste medge att jag blev lite besviken på slutet, det var lite för snyftigt för mig. Blott en dag är en lättläst och gripande berättelse som jag tyckte mycket om att läsa. Det här är en lovande debut och jag vill gärna läsa mer av den här författaren.

Läs hela recensionen här.

Bok.film.tipset.

Slettengren lyckas verkligen fånga tiden, stämningen och livssituationerna i respektive del och ger dem på så sätt var och en sin egen unika stil. Relationerna är  tydligt gestaltade och stämningen är påtaglig och lätt för läsaren att uppfatta.
Slettengren har lyckats mycket väl med att måla upp en hel livstid på knappt 300 sidor, samtidigt som hon tryggt guidar läsaren mellan de viktigaste händelserna på ett smidigt sätt. 

En otroligt välskriven bok om kärlek och mörka hemligheter som jag kan rekommendera er alla att läsa! 

Läs hela recensionen här

bokbonanzan.

En läsvärd bladvändare som jag har många gemensamma beröringspunkter med. På grund av detta kände jag snabbt en samhörighet med Nora, och följde hennes liv med spänning. Jag tyckte om boken, men hade önskat att vissa händelser beskrivits i mer detalj. Vissa kapitel nästan snabbspolades fram, vilket gjorde att handlingen inte riktigt hann landa i mig. Men som sagt - absolut läsvärd!

Betyg: ⭐️⭐️⭐️/5

Läs hela recensionen. 

Boklådan Therese

Blott en dag var en snabbläst bok, jag har kommit på mig själv med att jag småjublar lite när jag får en tunnare bok i handen. Tycker att det är befriande med böcker som är lagom tjocka och inte har alltför utdragna stories. 
Det är en bok om relationer och hur hemligheter kan påverka relationerna och hur en händelse i historien faktiskt omedvetet kan påverka flera generationer. Tyckte att boken var bra och läsvärd. 

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️/6
Läs hela recensionen.

Fridas bokhylla.

Wow, det där var inte vad jag förväntade mig. Verkligen en så stark och fin bok samtidigt som den var riktigt sorglig. Den var så välskriven och jag var helt fast från första sidan!

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 

Läs hela recensionen här

majas Bokhylla.

Boken är  så skickligt skriven så att man tror att hon skrivit hela sitt liv! Den känns äkta och spännande med alla mörka familjehemligheter.  Gripande, starkt debut av @tussenslett. Boken lämnade en tomhet efter att den var utläst. Vill gärna läsa mer av Therese.

Köp den, låna den, bara läs den!! 

Läs hela recensionen här

Malins bokprat.

Jag har knappt läst någon bok som den här tidigare, och jag gillar den så mycket. Samtidigt som jag mår lite illa och tycker så fruktansvärt synd om Nora och allt jävla skit (rent ut sagt) hon har fått ta genom hela livet.

Boken är lätt att läsa och har ett bra flytande språk. Korta kapitel och hela boken är rätt kort i sig, bara 284 sidor och med tanke på hur mycket som händer under dessa sidor så är det otroligt skickligt skrivet.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Läs hela recensionen här.

Bokugglor.

Blott en dag är författarens debut och jag hoppas att hon kommer att skriva fler böcker för jag tyckte att Blott en dag var en riktigt bra debut. 
Handlingen tog en del oväntade vändningar och det var mycket fokus på familj, relationer och hemligheter och det  gjorde att jag hela tiden ville veta vad som skulle hända. 
Blott en dag bjöd på en gripande läsning och den kommer inte lämna mig i första taget. 

Betyg; 7,5/10

Läs hela recensionen här. 

evalarsod_books.

En historia om kärlek och hemligheter som sträcker sig genom flera generationer av en familj. 
Huvudpersonen Nora lever i skuggan av saker som hände när hon var barn och som påverkar hennes man och deras två barn. 
Boken är lågmäld i tonen och det är tilltalande.  

LHM BOokstagram.

Detta är verkligen en strålande debutroman. När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta. Den har allt som en bra bok ska ha, det är en riktig känslobomb helt enkelt. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga än att jag älskade den!

Läs hela recensionen här

boktyckaren.

"Blott en dag" är en lysande debutroman av Therese Slettengren. Hon skriver på ett lättläst sätt, med korta men sammanhängande kapitel. Det är en blandning av hemligheter, skam, kärlek och passion. Historien är gripande och inte självklar. Jag hade själv en mycket mörkare upplösning på berättelsen.
Kontentan är att vi måste våga prata med varandra, även om det är svårt. Inget får vara för mörkt för kärleken.

En lysande debut som får ⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5.

Läs hela recensionen här. 

binas books.

Berättelsen stäcker sig över en lång tid, och man skulle kunna få känslan av att allt går lite väl snabbt framåt. Men det blir aldrig så. Man har lätt att hänga med och boken är trevligt lättläst utan att bli för enkel.
Både det känslomässiga och omgivningarna i boken är välskrivna och man lever sig verkligen in i Noras liv. Att den dessutom delvis handlar om Midsommarkransen där jag har bott gjorde det extra skojigt.
Blott en dag är en känslosam och intressant relationsroman om mörka familjehemligheter med långvarig verkan.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Läs hela recensionen här. 

i min bokhylla.

Blott en dag är en välskriven gripande bok om hur det förflutnas hemligeter kan få ödesdigra konsekvenser. 
Therese gör genom sitt fina språk, sina karaktärer levande. Berättelsen flyter på och gripet tag. En väldigt stark debut. Tack för att jag fick ta del av denna pärla.Nu vet ni vilken bok ni ska köpa i helgen.

Läs hela recensionen här. 

Elins bokhylla

Blott En Dag är en väldigt välskriven debutroman av Therese Slettengren,
Kort och gott var boken väldigt bra, välskriven och detaljerad! Jag saknade lite spänning och upplevde boken som lite händelselös i mellan åt men det kan ju såklart vara för att jag vanligtvis läser spänning, deckare eller skräck och detta var en mer lugnare men väldigt bra bok!
Betyg: 4/5     
Läs hela recensionen här.